Програма навчальної дисципліни  “Інтелектуальні технології в Інтернет та Semantic Web” передбачає вивчення мов і технологій структурного та семантичного представлення даних і знань в Web (XML і сімейство XML-технологій, RDF, RDF Schema, OWL); інженерію і менеджмент онтологій; принципи і архітектуру Semantic Web; підходи до інтелектуального пошуку інформації в Інтернет; моделі пошуку інформації в Інтернет, реалізовані в сучасних пошукових системах; підходи до автоматичної персоналізації користувача; основні засоби адаптації надання Web-ресурсів; популярні методи виявлення знань в Інтернет; особливості процесів, які самоорганізуються та відбуваються в сучасних соціальних мережах.

 Метою викладання навчальної дисципліни є ознайомлення з концептуальними засадами теорії і практики використання інтелектуальних інформаційних технологій; формування системи знань про принципи роботи інтелектуальних технологій в Інтернет; формування навичок самостійної роботи з використанням інтелектуальних технологій.

 Завданням є придбання умінь використовувати мови і технології структурного та семантичного представлення даних і знань в Web для застосування у соціальній та економічній сферах.

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 120 годин/4 кредити ECTS. Курс передбачає проведення лекційних занять та лабораторних робіт.