Основу розробки програмного забезпечення хмарних платформ складає вивчення програмування контейнерів в середовище системи Docker. Подальше вдосконалення та масштабування технології розробки ПЗ передбачає використання кластеру контейнерів в середовище системи Kubernetes.

В якості інструментарія автоматизації циклів розробки ПЗ використовується система безпереривної інтеграції та безпереривної доставки Jenkins. В якості тестового завдання пропонується поетапна розробка контейнерів, які використовують пакет Lapack, розміщення контейнерів в репозитаріях та отримання бенчмарків при їх виконанні на різних платформах. Паралельні та розподілені версії пакету Lapack використано для організації обчислень на кластері контейнерів в середовище системи Kubernetes.

Курс передбачає огляд концепції відкритого програмного забезпечення хмарних технологій на основі широко розповсюдженої технології OpenStack. Програмне забезпечення OpenStack включає в себе обчислювальні сервіси (Nova), сервіс контейнерів (Zun), функціональний сервіс (Qinling). Для забезпечення ресурсу хмарної пам'яті використовується система Swift для зберігання об'єктів, для забезпечення блокової пам'яті Cinder, для забезпечення поділу файлових систем Manila. Для забезпечення мережевих ресурсів хмарних технологій використовується Neutron.