Програма вивчення навчальної дисципліни «Методи маршрутизації в IP мережах» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки бакалаврів спеціальності

172 – Телекомунікації та радіотехніка.

Курс призначений для вивчення методів маршрутизації в IP-мережах; базових алгоритмів, покладених в основу роботи протоколів маршрутизації; принципів роботи та особливостей сучасних протоколів маршрутизації ІР-мережі.

У результаті вивчення курсу студент повинен вміти: ставити та вирішувати задачі, пов’язані з вибором методів маршрутизації та налаштуванням протоколів маршрутизації з метою створення стабільної, прогнозованої ІР-мережі з високими показниками параметрів її ефективності.

На практичних та лабораторних заняттях проводиться аналіз та розробка адресних схем IP-мережі класової та VLSM. Визначаються та досліджуються особливості ключових алгоритмів, покладених в основу роботи сучасних протоколів маршрутизації IP-мережі, досліджуються принципи роботи найбільш поширених протоколів маршрутизації IP-мережі. З використанням програмних симуляторів та обладнання фірми cisco виконується конфігурування та оптимізація параметрів протоколів маршрутизації RIP, OSPF, EIGRP, BGP для IP-сегментів.