Курс призначений для вивчення актуальних методик та тенденцій веб-дизайну, сучасних веб-технологій та практичне засвоєння методів і засобів створення веб-сайтів і веб-додатків.

Курс надає майбутнім фахівцям теоретичні знання та практичні навички з веб-дизайну та веб-програмування та дозволяє сформувати найважливіші практичні вміння з використанням актуальних підходів до розробки програмних веб-орієнтованих засобів в різних галузях сучасного суспільства.

Вивчається HTML, CSS, Bootstrap і сучасні засоби, що прискорюють розробку, такі як, візуалізовані редактори, бібліотеки, фреймворки. Розглядається мова розробки сценаріїв на стороні клієнту JavaScript та її бібліотека, що призначена для створення візуальних ефектів, JQuery. Вивчається одна з найпоширеніших у світі мов веб – програмування  – мова PHP. Також до розгляду включені питання розробки БД з використанням СКБД MySQL та підключення її до розробленого Web – застосунку. На практичних та лабораторних заняттях з допомогою цих засобів створюються реальні ресурси. Передбачена і самостійна робота зі створення та розміщення в мережі власного веб-сайту. Забезпечується набуття навичок використання сучасних інформаційних технологій розміщення Web-сайтів у всесвітньому інформаційному просторі, забезпечення їх оптимальної реєстрації в пошукових системах і каталогах., набуття навичок тестування та оцінки якості розробки Web-сайтів