Сьогодні важлива область сучасних цифрових рішень, поряд із задачами в області розробки програмного забезпечення, представлена інформаційними мережами. Метою

навчальної дисципліни «Технології інформаційних мереж» є формування у студентів фундаментальних знань методів, обладнання та програмного забезпечення, повязаних з обробкою та розподілом даних в інформаційних мережах.

Завдання навчальної дисципліни є формування умінь застосовувати та налагоджувати ключові протоколи інформаційній мережі, тестувати роботу інформаційній мережі; відвертати несправності, пов’язані з помилками в налагоджуванні протоколів.

Згідно з вимогами освітньо-професійної програми студенти повинні:

знати: принципи функціонування інформаційних мереж; технології, покладені в основу роботи та обслуговування інформаційних мереж; параметри та характеристики обладнання.

вміти: працюючи у групі фахівців за допомогою технічної документації, штатних та спеціальних вимірювальних приладів, тестових програм, інтегрувати ІР-мережі рівня доступу у мережу Інтернет.

Визначти місце несправності апаратури та пристроїв систем інфокомунікацій за показниками контрольно-вимірювальних приладів або тестів із з застосуванням відповідного апаратного і програмного забезпечення; налагоджувати протоколи ІР-мережі.

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 90 годин/3  кредити ECTS.