Анотація курсу

Програма варіативної навчальної дисципліни “Програмно-апаратні засоби інформаційних мереж” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки  бакалаврів  за спеціальністю 172 – Телекомунікації та радіотехніка. Предметом вивчення навчальної дисципліни є апаратно-програмні засоби інформаційних мереж, програмні та апаратні платформи, її складові елементи. Дисципліна забезпечує студентам базові знання та уміння необхідні для вибору та використання сучасних програмно-апаратних комплексів під час проектування та експлуатації сучасних інформаційних мереж.

 Мета курсу

 Формування у студентів знань, необхідних для розуміння які програмні та апаратні засоби використовуються підчас організації інформаційних мереж, у чому полягає особливість цих засобів, яких вимог необхідно дотримуватися при їх експлуатації, яких принципів слід дотримуватися при виборі апаратно-програмних засобів для розгортання інформаційних мереж. Отримання навичок  роботи з програмними та апаратними засобами різних типів.  Курс базується на дисциплінах базової вищої освіти за спеціальністю 172 Телекомунікації та радіотехніка: “Телекомунікаційні та інформаційні мережі”, “Системи комутації та розподілу інформації”,  “Телекомунікаційні системи передач”.

Завдання курсу. 

Надати студентам навички необхідні для вибору програмно-апаратних засобів для розгортання інформаційних мереж та подальшої експлуатації цих засобів.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: принципи побудови та функціонування апаратних та програмних засобів інформаційних мереж, принципи експлуатації цих засобів.

вміти: застосовувати різні типи програмних та апаратних засобів для реалізації тієї, чи іншої функції інформаційної мережі; здійснювати обґрунтований вибір необхідних апаратно-програмних засобів; здійснити аналіз переваг та ризиків при застосуванні того чи іншого апаратного або програмного засобу.

Формат курсу

на вивчення навчальної дисципліни відводиться 90 годин/ 3кредитів ECTS.  Курс складається з лекцій, практичних і лабораторних занять, комплексного завдання, а також самостійної роботи студента.