Анотація курсу

Програма варіативної навчальної дисципліни “Інформаційні системи в економіці та бізнесі” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки  бакалаврів  за спеціальністю 172 – Телекомунікації та радіотехніка. Предметом вивчення навчальної дисципліни є інформаційні системи, які використовуються для автоматизації та управління на сучасних підприємствах. Дисципліна забезпечує студентам базові знання та уміння необхідні для проектування, інсталяції, адміністрування та технічної експлуатації  сучасних інформаційних систем, таких як системи електронного документообігу, ERP системи та  CRM системи.

Мета курсу

Формування у студентів базових знань, необхідних для розуміння які інформаційні системи використовуються в економіці та бізнесі, у чому полягає особливість їхньої інсталяції, яких вимог необхідно дотримуватися при експлуатації цих інформаційних систем, яких принципів слід дотримуватися при проектуванні інформаційних систем  для економіки та бізнесу. Отримання навичок  роботи у реальних інформаційних системах створених для  використання у різних галузях економіки.

Завдання курсу

Надати студентам навички роботи у реальних інформаційних системах створених для  використання у різних галузях економіки та навичок необхідних для проектування інформаційних систем.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: класифікацію ІС, основні методи проектування ІС, особливості функціонування систем електронного документообігу, ERP систем та  CRM систем.

вміти: застосовувати різні підходи проектування ІС, здійснювати, в залежності від поставлених завдань, обґрунтований вибір програмно-апаратних комплексів для створення ІС.

 Формат курсу

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 150 годин/ 5кредитів ECTS.  Курс складається з лекцій, практичних і лабораторних занять, комплексного завдання, а також самостійної роботи студента.