Анотація до курсу

Програма варіативної навчальної дисципліни “Структуровані кабельні системи” складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки  бакалаврів  за спеціальністю 172 – Телекомунікації та радіотехніка. Предметом вивчення навчальної дисципліни є структуровані кабельні системи, її підсистеми та компоненти. Дисципліна забезпечує студентам базові знання та уміння необхідні для проектування, інсталяції, адміністрування та технічного обслуговування структурованих кабельних систем та їх складових елементів.

 Мета курсу

Формування у студентів базових знань, необхідних для розуміння широкого кола реальних проблем у сфері створення та експлуатації кабельної інфраструктури телекомунікацій.

Завдання курсу

Надати студентам навички необхідні для проектування, інсталяції та подальшого адміністрування і експлуатації структурованих кабельних систем.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати: архітектуру та підсистеми СКС, базові та національні стандарти СКС, методики проектування та тестування СКС, класи та категорії СКС та її елементів, правила оформлення проектної документації.

вміти: розробляти проект СКС, здійснювати інсталяцію елементів СКС, виконувати процедури тестування та адміністрування СКС.

Формат курсу:

На вивчення навчальної дисципліни відводиться 150 годин/ 5кредитів ECTS.  Курс складається з лекцій, практичних і лабораторних занять, комплексного завдання, а також самостійної роботи студента.