АНОТАЦІЯ

Дисципліни «Менеджмент організацій»

 

Предметом вивчення навчальної дисципліни є процес формування сучасного системного мислення та комплексу спеціальних знань у галузі управління підсистемами організації на всіх стадіях її життєвого циклу у взаємозв’язку з зовнішнім середовищем.

Мета дисципліни: Сформувати систему знань про організацію як об’єкт управління в умовах динамічного бізнес-середовища, що дало б можливість майбутнім менеджерам одержати чіткі уявлення про природу та різноманітність технологій управління сучасними підприємствами і застосовувати їх на практиці.

Завдання дисципліни: формування в майбутніх спеціалістів системи теоретичних знань, пов’язаних із забезпеченням ефективного функціонування організації на основі оптимального поєднання навичок досягнення цілі та організації ефективного процесу функціонування організації. Сприяти розумінню економічної сутності, характеристик і ролі організації як об’єкта управління.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:

знати: теоретико-методологічні засади менеджменту організації як механізму ефективного управління організацією; співвідношення організації як системи та організації як процесу; види організацій та їх основні характеристики; характер менеджменту організації на різних стадіях її життєвого циклу; принципи сучасного управління матеріально-технологічною, соціально-психологічною та фінансово-економічною підсистемами організації; механізм формування проекту організації та сутність організування.

вміти: аналізувати чинники динамічного бізнес-середовища організації; приймати фахові рішення у процесі проектування і удосконалення організаційної та виробничої структури підприємств;·розробляти стратегію розвитку організації та забезпечувати її реалізацію; координувати діяльність служб і підрозділів організації у сфері управління фінансами, виробництвом, інноваціями, інвестиціями, персоналом, маркетингом; застосовувати сучасні технології управління організаційними процесами і організаційною поведінкою персоналу; оцінювати ефективність розвитку організації.