АННОТАЦІЯ

дисципліни «Менеджмент»

 

Предметом вивчення навчальної дисципліни є інтегрована сукупність управлінських відносин у підсистемах організації, її стосунки із зовнішнім середовищем.

Мета дисципліни: формування у майбутніх менеджерів сучасного управлінського мислення та системи спеціальних знань у галузі менеджменту, формування  розуміння концептуальних основ системного управління організаціями; набуття умінь аналізу внутрішнього та зовнішнього середовища, прийняття адекватних управлінських рішень.

Завдання дисципліни: полягають в набутті комплексу знань щодо вибору нових форм і методів управління при створенні цілісної, ефективної та гнучкої системи управління організацією в умовах постійно змінюваного середовища.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

основи теорії менеджменту: сутність, роль та методичні основи менеджменту, закони та принципи менеджменту, еволюційний розвиток теорії та практики менеджменту; функції менеджменту, складові процесу управління, роль інформації та комунікацій в менеджменті, роль керівника та лідера для ефективного керівництва організацією, теорії конфліктів.                                                                                                                        

вміти:

аналізувати переваги та недоліки теорій та шкіл менеджменту, застосовувати їх особливі принципи в процесі прийняття управлінських рішень, розробляти алгоритм прийняття ефективного управлінського рішення, планувати робочий час менеджера, розробляти схему мотиваційного процесу на основі розповсюджених теорій мотивації, застосовувати основні види контролю в процесі управлінської діяльності .